Poklic ekološkega kmeta predstavili devetošolcem OŠ Križevci

Ta teden ni bilo pestro le na njivah, saj smo spravljali številne poljščine, ampak se je veliko dogajalo tudi na kmetiji. Najbolj nam je teden polepšal obisk devetošolcev iz naše osnovne šole v Križevcih.

Ta teden je šola namreč šolarjem – saj v Sloveniji obeležujemo teden otroka – pripravila zelo veliko aktivnosti. Med drugim tudi naravoslovni dan, v okviru katerega so za devete razrede pripravili tako imenovano medpredmetno povezovanje.

V tem so povezali dve pomembni tematiki – prehrano in gibanje – ter zato peš obiskali tri kmetije v občini.

Peš – pet kilometrov in pol je od šole Križevci do nas – so prišli tudi do naše ekološke kmetije. Pri nas so bili križevski šolarji gostje prvo leto, upajmo, pa da ne zadnjič, saj smo se res potrudili, da bi jim na pozitiven način prikazali, kako krasno je življenje in delo kmeta. Sploh v jesenskem času, ko ga narava nagrajuje za pridno delo.

Kmetijo BeEko so obiskali tudi zato, ker smo edina kmetija v občini Križevci, ki združuje zanimivo kombinacijo: je ekološka in ima poleg tega možnost otrokom predstaviti tako poljedelstvo kot živinorejo, imamo pa tudi trgovino in s tem že delamo korake v smeri turizma, o katerem prav tako razmišljamo, da se bomo kmalu začeli resneje ukvarjati tudi z njim.

Otrokom so bile všeč živali, predvsem pa slastne ekološke dobrote, mi pa upamo, da se bo kdo od njih tudi zaradi naše kmetije odločil, da bo delal najlepše delo, delo z zemljo.