ČOKOLADNO AJDOVO PECIVO Z JABOLKI
Imate polno domačih jabolk?
Toliko, da jih ne morete sproti pojesti? Ni panike – imamo idejo!
Kiselkast okus jabolk se odlično ujema z lešnikastim okusom ajde ter s čokolado!
Ne verjamete?! Poizkusite! Naša babica vam pomaga z receptom za slastno jabolčno-ajdovo-čokoladno pecivo.
Sestavine:
4 jajca BeEco
100 g ajdove kaše BeEco
40 g moke BeEco
20 g masla
20 g čokolade v prahu
2 jabolki (če jih nimate, jih pridite iskat k nam ?)
cimet
sol
1 žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
marelična marmelada
sesekljani praženi lešniki BeEco (lahko pa vzamete tudi orehe).
Priprava:
Zavremo vodo, jo malo solimo in dodamo oplaknjeno ajdovo kašo; kuhamo 20 minut. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Ločimo beljake od rumenjakov; iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in dobro zmešamo. Stopimo maslo in ga dodamo k stepenim rumenjakom. Nato dodamo še kuhano BeEko ajdovo kašo in naribana jabolka.
V drugo skledo vsipamo BeEco moko, ji dodamo cimet, čokolado v prahu in pecilni prašek. Dobro premešamo in vse skupaj vsipamo v rumenjakovo zmes.
Na koncu primešamo še sneg beljakov ter vse skupaj ulijemo v namaščen pekač.
Pečemo 20 minut pri 160 stopinjah Celzija.
Ko je pecivo pečeno in ohlajeno, jo premažemo z marelično marmelado, po kateri potrosimo še pražene in sesekljane lešnike ali orehe.
Pa dober tek – brez slabe vesti!