Mlevski izdelki

Mlevski izdelki
Filter

Prikazovanje 1–24 od 29 rezultatov

  • Ovseni kosmiči

    1.60
    0 Reviews
    1.60

    Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so ovseni kosmiči kot nalašč za vse, ki imate težave s prebavo.

     

    Količina: 500g

  • Ječmenova moka

    2.5012.50
    0 Reviews
    2.5012.50

    Ječmenova moka vsebuje veliko dragocenih mineralnih snovi in vitaminov, zlasti iz skupine B vitaminov in E vitamin.

  • Pirina kaša

    1.809.00
    0 Reviews
    1.809.00

    Pira je stara zvrst pšenice, ki so jo naši predniki veliko sejali. Značilnost pire je, da se pleva trdno drži zrna, podobno kot pri ječmenu, s tem ščiti zrno pred onesnaženjem, boleznimi in škodljivci.

  • Koruzna moka – bela trdinka

    2.5012.50
    0 Reviews
    2.5012.50

    Koruzna moka je zmleta na našem mlinu na kamen iz koruze sorte trdinka, ki ima visoko vsebnost škroba, beljakovin in mineralov.

  • Ovsena moka

    3.0015.00
    0 Reviews
    3.0015.00

    Ovsena moka je mleta v našem mlinu na kamen, spada med najbolj zdrave vrste moke, vsebuje veliko magnezija, selena, cinka in vitamina E.

  • Koruzni zdrob – Bela trdinka

    2.5012.50
    0 Reviews
    2.5012.50

    Bela polenta je drobni koruzni zdrob iz bele koruze, ki je po okusu blažja od bolj poznane, rumene koruze. Polenta je idealna v dietni prehrani in prehrani otrok.

  • Ržena bela moka

    2.0010.00
    0 Reviews
    2.0010.00

    Iz rži, ki jo meljemo v našem mlinu na kamen, dobimo odlično polnozrnato moko, ki se uporablja za pripravo odličnega črnega kruha.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Pirina ostra moka

    2.5012.50
    0 Reviews
    2.5012.50

    Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh. Te se po zgradbi razlikujejo od pšeničnih beljakovin, zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje, ki so alergični na beljakovine drugih žit.

    Mehka moka in ostra moka se razlikujeta po velikosti delcev moke. Mehko moko dobimo pri sejanju skozi najbolj drobna in gosta sita. Če uporabljate pri peki ostro moko, boste v primerjavi z mehko dobili več testa, to pa bo počasneje vzhajalo. Prav tako je treba pri pripravi testa dodati več vode kot bi jo pri mehki moki. Uporabimo jo za pripravo finega peciva, palačink, piškotov, testenin in kruha.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Ržena polnozrnata moka

    1.507.50
    0 Reviews
    1.507.50

    Iz rži, ki jo meljemo v našem mlinu na kamen, dobimo odlično polnozrnato moko, ki se uporablja za pripravo odličnega črnega kruha.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Pšenični zdrob

    1.007.50
    0 Reviews
    1.007.50

    Pšenični zdrob dobimo pri mletju pšenice v našem mlinu na kamen. Uporabljamo ga za pripravo žličnikov, prilog, narastkov ali mlečnega zdroba.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Pšenična ostra moka

    1.507.50
    0 Reviews
    1.507.50

    Moko iz pšenice, meljemo sproti v našem mlinu na kamen s čimer zagotavljamo svežino. Če uporabljate pri peki ostro moko, boste v primerjavi z mehko dobili več testa, to pa bo počasneje vzhajalo. Prav tako je treba pri pripravi testa dodati več vode kot bi jo pri mehki moki. Uporabimo jo za pripravo finega peciva, palačink, piškotov, testenin in kruha.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Pirina polnozrnata moka

    2.0010.00
    0 Reviews
    2.0010.00

    Vedno sveže mleta na našem mlinu na kamen pirina polnozrnata moka slovi po svoji odličnosti, dobimo jo z mletjem celotnega zrna. Gre za prastaro vrsto žita, ki ga lahko uživajo tudi nekateri, ki so alergični na pšenico. 

    Uporabimo jo lahko za pripravo domačega kruha, testenin, palačink, piškotov ali finega peciva.

    Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh, vsebuje gluten.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Pšenična mehka moka

    1.507.50
    0 Reviews
    1.507.50

    Moko iz pšenice, meljemo sproti v našem mlinu na kamen s čimer zagotavljamo svežino. Fina moka je vsestransko uporabna za peko keksov, kolačev, raznega peciva ter za kvašeno testo. Dodajamo jo tudi drugim mokam za rahljanje.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Pšenična polnozrnata moka

    1.005.00
    0 Reviews
    1.005.00

    Moko iz celotnega zrna pšenice, meljemo sproti v našem mlinu na kamen s čimer zagotavljamo svežino Uporablja se za peko kruha, keksev in drugega peciva.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Ni na zalogi

    Sirkova moka

    4.00
    0 Reviews
    4.00

    Sirek je bogat z železom, kalijem in fosforjem. Vsebuje tiamin ali vitamin B1 ter niacin ali vitamin B3.

  • Koruzna polenta (trdinka)

    2.5012.50
    0 Reviews
    2.5012.50

    Polento zmeljemo iz domače sorte koruze, iz trdinke. Gre za tradicionalno staro sorto koruze, ki seveda gensko ni spremenjena. Polenta je doma na Primorskem in je zelo stara jed. Polenta je namreč včasih nadomeščala kruh. Lahko jo pripraviš na vodi ali mleku, dodaš slanino, ocvirke ali pa marmelado, zapečeš v pečici ali pa uporabiš kot osnovo za pico.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Koruzni zdrob (trdinka)

    1.5012.50
    0 Reviews
    1.5012.50

    Koruzni zdrob je doma na Primorskem in je zelo stara jed. Razlika med zdrobom in polento je, da je zdrob bolj grobo mlet, polenta pa fino mleta. Lahko ga pripraviš na vodi ali mleku, dodaš slanino, ocvirke ali pa marmelado, zapečeš v pečici ali pa uporabiš kot osnovo za pico.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Koruzna moka (trdinka)

    2.5012.50
    0 Reviews
    2.5012.50

    Koruzno moko dobimo z mletjem koruze v našem mlinu na kamen. V kombinaciji s kako fino moko (pšenična, pirina ipd.) jo uporabljamo za pripravo odličnega kruha, lahko pa jo dodajamo drugim mokam za pripravo raznega peciva.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Prosena moka

    3.0015.00
    0 Reviews
    3.0015.00

    Prosena moka je pripravljena iz semen prosa,  je ena prvih rastlin, ki so jo v evropskem prostoru pričeli gojiti za prehrano ljudi. Proso vsebuje veliko fosforja, magnezija, kalija, železa, kalcija, vitamine iz skupine B in druge za zdravje koristne snovi. Proso ne vsebuje glutena in je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Prosena kaša

    2.0017.50
    0 Reviews
    2.0017.50

    Prosena kaša nastane z luščenjem prosenega zrnja, spada med najstarejša žita. Je lahko prebavljiva in okusna jed. Vsebuje veliko fosforja, magnezija, kalija, železa, kalcija, vitamine iz skupine B in druge za zdravje koristne snovi. Proso ne vsebuje glutena in je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Ajdova kaša

    2.2020.00
    0 Reviews
    2.2020.00

    Uporabljamo jo za pripravo prilog in hladnih solat ter jo dodajamo kot zakuho juhi.

  • Ajdov zdrob

    1.5015.00
    0 Reviews
    1.5015.00

    Uporabljamo za pripravo žličnikov, žgancev ali za zgoščevanje juh.
    Kuhamo ga v vreli vodi 20 minut.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Ajdova moka

    3.0015.00
    0 Reviews
    3.0015.00

    Ajda je hranilno zelo bogato žito, saj vsebuje veliko flavonoidov, ki delujejo protivnetno in probiotično. Ajda pozitivno vpliva na imunski sistem, je antioksidant, bogat z tiaminom, riboflavinom ter drugimi vitamini skupine B. Poleg tega vsebuje železo, cink, magnezij, fosfor in selen. Uporabno živilo za vse, ki so preobčutljivi na gluten, vegetarijance in vegane.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.

  • Pirin zdrob

    1.5012.50
    0 Reviews
    1.5012.50

    Meljemo ga sproti doma z mlinom na kamen, s čimer zagotavljamo svežino. Pirin zdrob uporabljamo za pripravo prilog, žličnikov, mlečnega zdroba, narastkov in drugih sladic. V primerjavi s pirino moko je zdrob posebej bogat z beljakovinami, v primerjavi z navadno pšenico pa vsebuje več karotinoidov, ki so pomembni za nastanek vitamina A.

    Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.