Mlevski izdelki

Bio moke, zdrobi, kosmiči in ostali mlevski izdelki iz pire, ajde, konoplje, pšenice, koruze, ovsa, rži, sirke, buč in sončnic. Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino. Žita so iz kontrolirane ekološke pridelave.
Bio Tatarska ajdova moka
Iz bio moke tatarske ajde lahko pripravite zelo kakovostne pekovske izdelke (kruh, pecivo), štruklje ali palačinke. Lahko vsebuje sledi glutena.
Eko ješprenj
Bio ješprenj je staro žito, ki ima višjo vrednosti nenasičenih maščobnih kislin kot pšenica, saj znižuje slab holesterol, poleg tega pa vsebuje veliko vitaminov B in E.
Eko ovseni kosmiči
BIO ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so ovseni kosmiči kot nalašč za vse, ki imate težave s prebavo.
Količina: 500g
Eko ječmenova moka
BIO ječmenova moka vsebuje veliko dragocenih mineralnih snovi in vitaminov, zlasti iz skupine B vitaminov in E vitamin.
Eko pirina kaša
Pira je stara zvrst pšenice, ki so jo naši predniki veliko sejali. Značilnost pire je, da se pleva trdno drži zrna, podobno kot pri ječmenu, s tem ščiti zrno pred onesnaženjem, boleznimi in škodljivci.
Eko koruzna moka – bela trdinka
BIO koruzna moka je zmleta na našem mlinu na kamen iz koruze sorte trdinka, ki ima visoko vsebnost škroba, beljakovin in mineralov.
Eko ovsena moka
BIO ovsena moka je mleta v našem mlinu na kamen, spada med najbolj zdrave vrste moke, vsebuje veliko magnezija, selena, cinka in vitamina E.
Eko koruzni zdrob – Bela trdinka
Bela polenta je drobni BIO koruzni zdrob iz bele koruze, ki je po okusu blažja od bolj poznane, rumene koruze. Polenta je idealna v dietni prehrani in prehrani otrok.
Eko ržena bela moka
Iz BIO rži, ki jo meljemo v našem mlinu na kamen, dobimo odlično BIO polnozrnato moko, ki se uporablja za pripravo odličnega črnega kruha.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pirina ostra moka
Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh. Te se po zgradbi razlikujejo od pšeničnih beljakovin, zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje, ki so alergični na beljakovine drugih žit.
Mehka moka in ostra moka se razlikujeta po velikosti delcev moke. Mehko moko dobimo pri sejanju skozi najbolj drobna in gosta sita. Če uporabljate pri peki ostro moko, boste v primerjavi z mehko dobili več testa, to pa bo počasneje vzhajalo. Prav tako je treba pri pripravi testa dodati več vode kot bi jo pri mehki moki. Uporabimo jo za pripravo finega peciva, palačink, piškotov, testenin in kruha.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko ržena polnozrnata moka
Iz BIO rži, ki jo meljemo v našem mlinu na kamen, dobimo odlično BIO polnozrnato moko, ki se uporablja za pripravo odličnega črnega kruha.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pšenični zdrob
BIO pšenični zdrob dobimo pri mletju BIO pšenice v našem mlinu na kamen. Uporabljamo ga za pripravo žličnikov, prilog, narastkov ali mlečnega zdroba.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pšenična ostra moka
Moko iz BIO pšenice meljemo sproti v našem mlinu na kamen s čimer zagotavljamo svežino. Če uporabljate pri peki ostro moko, boste v primerjavi z mehko dobili več testa, to pa bo počasneje vzhajalo. Prav tako je treba pri pripravi testa dodati več vode kot bi jo pri mehki moki. Uporabimo jo za pripravo finega peciva, palačink, piškotov, testenin in kruha.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pirina polnozrnata moka
Vedno sveže mleta na našem mlinu na kamen BIO pirina polnozrnata moka slovi po svoji odličnosti, dobimo jo z mletjem celotnega zrna. Gre za prastaro vrsto žita, ki ga lahko uživajo tudi nekateri, ki so alergični na pšenico.
Uporabimo jo lahko za pripravo domačega kruha, testenin, palačink, piškotov ali finega peciva.
Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh, vsebuje gluten.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pšenična mehka moka
Moko iz BIO pšenice meljemo sproti v našem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino. Fina BIO moka je vsestransko uporabna za peko keksov, kolačev, raznega peciva ter za kvašeno testo. Dodajamo jo tudi drugim mokam za rahljanje.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pšenična polnozrnata moka
Moko iz celotnega zrna BIO pšenice meljemo sproti v našem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino. Uporablja se za peko kruha, keksev in drugega peciva.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko sirkova moka
BIO sirek je bogat z železom, kalijem in fosforjem. Vsebuje tiamin ali vitamin B1 ter niacin ali vitamin B3.
Eko koruzna polenta (trdinka)
Polento zmeljemo iz domače sorte BIO koruze, iz trdinke. Gre za tradicionalno staro sorto koruze, ki seveda gensko ni spremenjena. Polenta je doma na Primorskem in je zelo stara jed. Polenta je namreč včasih nadomeščala kruh. Lahko jo pripraviš na vodi ali mleku, dodaš slanino, ocvirke ali pa marmelado, zapečeš v pečici ali pa uporabiš kot osnovo za pico.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko koruzni zdrob (trdinka)
Koruzni zdrob je doma na Primorskem in je zelo stara jed. Razlika med zdrobom in polento je, da je zdrob bolj grobo mlet, polenta pa fino mleta. Lahko ga pripraviš na vodi ali mleku, dodaš slanino, ocvirke ali pa marmelado, zapečeš v pečici ali pa uporabiš kot osnovo za pico.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko koruzna moka (trdinka)
Koruzno moko dobimo z mletjem BIO koruze v našem mlinu na kamen. V kombinaciji s kako fino moko (pšenična, pirina ipd.) jo uporabljamo za pripravo odličnega kruha, lahko pa jo dodajamo drugim mokam za pripravo raznega peciva.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko prosena moka
Prosena moka je pripravljena iz semen prosa, je ena prvih rastlin, ki so jo v evropskem prostoru pričeli gojiti za prehrano ljudi. Proso vsebuje veliko fosforja, magnezija, kalija, železa, kalcija, vitamine iz skupine B in druge za zdravje koristne snovi. Proso ne vsebuje glutena in je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko prosena kaša
Prosena kaša nastane z luščenjem prosenega zrnja, spada med najstarejša žita. Je lahko prebavljiva in okusna jed. Vsebuje veliko fosforja, magnezija, kalija, železa, kalcija, vitamine iz skupine B in druge za zdravje koristne snovi. Proso ne vsebuje glutena in je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko ajdova kaša
Eko ajdovo kašo uporabljamo za pripravo prilog in hladnih solat ter jo dodajamo kot zakuho juhi. Uporabimo jo lahko kot glavno jed z različnimi dodatki kot je zelenjava ali gobice. Do kaše pridemo s topoltno obdelavo bio ajde.
- 1
- 2