Olja

Olja
Filter

Prikaz vseh 9 rezultatov

 • Konopljino olje hladno stiskano

  9.0016.00
  0 Reviews
  9.0016.00

  Konopljino olje pozitivno učinkuje pri preprečevanju številnih bolezni kot je rak. Zaradi svoje ugodne sestave uporaba konopljinega olja pozitivno vpliva na omejevanje neprijetnih učinkov predmenstrualnega sindroma, na preprečevanje bolezni srca in ožilja, kot tudi na odpravljanje težav in bolečin, ki se pojavljajo zaradi rakavih obolenj, shizofrenije ali multiple skleroze.

  Uporaba: 1-2 žlički na dan. Primerno za uporabo pri vseh receptih in jedeh, kjer bi običajno uporabili oljčno olje. Ker pri segrevanju izgubi okus in kakovost, se ga ne priporoča pri pripravi jedi na temperaturi nad 70°C.

 • Bučno olje

  6.0018.00
  0 Reviews
  6.0018.00

  Pridobivamo na tradicionalen način s praženjem semen. Primerno je za pripravo hladnih jedi, zlasti solat, omak in namazov.

  Bučna semena stiskamo sproti, tako so olja vedno sveža.

 • Sončnično olje – hladno stiskano

  4.008.00
  0 Reviews
  4.008.00

  Je zelo bogato z vitamini E, B, B1, B2 in D ter minerali: fosfor, lecitin in magnezij.
  Priporoča se pri težavah z glavoboli, pri vrtoglavici, bolečinah v trebuhu in astmi, posebne zdravilne učinke pa dosežemo z oljno terapijo, pri kateri gre za ustno prebavo – v ustih 20 minut žvrkljamo olje, po dvajsetih minutah pa to olje izpljunemo (olja NE smemo pogoltniti).
  Uporablja se lahko pri pripravi vseh vrst solat, marinad in ostalih hladnih jedeh, pri postopkih temperaturne priprave hrane (dušenje, pečenje) pa se olje doda v zadnji fazi kot začimba.

  Olje stiskamo sproti doma na svoji stiskalnici.

 • Sončnično olje (nerafinirano)

  4.008.00
  0 Reviews
  4.008.00

  Nerafinirano olje pomeni, da gre za domače, neprečiščeno olje, kjer ni odvzeta barva, vonj in okus. Olje je lepe rumene barve, prijetnega vonja in dobrega okusa.

  Uporablja se za pečenje in za solatne prelive.

  Olje stiskamo sproti doma na svoji stiskalnici.

 • Laneno olje (hladno stiskano)

  4.508.00
  0 Reviews
  4.508.00

  Olje iz lanenih semen vsebuje nenasičene maščobne kisline omega-3 in omega-6 ter večjo količino vitamina E. Laneno olje je močno rumene barve, prijetnega vonja, ki spominja na arašide, orehe, lešnike ali čokolado. Laneno olje na koncu pusti komaj zaznaven pikantno grenak okus, a je prijetnega, mehko zaokroženega okusa. Bolj je grenko, večji so znaki oksidacije. Ob redni uporabi deluje kot zaščitni film v želodcu in črevesju.

  Olje stiskamo sproti doma na svoji stiskalnici.

 • Bučno olje (hladno stiskano)

  10.0024.00
  0 Reviews
  10.0024.00

  Pridobivamo ga s stiskanjem na stiskalnico, ki jo imamo doma, olje se segreje do največ 45 stopinj. Primerno je za pripravo hladnih jedi, solat in namazov.

  Olje stiskamo sproti doma na svoji stiskalnici.

 • Olivno olje s pomarančo

  9.40
  0 Reviews
  9.40

  Ekstra deviško oljčno olje Kazanova z okusom Pomaranče predelano s hkratnim hladnim stiskanjem izbranih oljk in eko pomaranč.

  Količina: 0,25L

 • Olivno olje z limono

  9.40
  0 Reviews
  9.40

  Ekstra deviško oljčno olje kazanova  z okusom limone je predelano s hkratnim hladnim stiskanjem izbranih oljk in eko limon.

  Količina: 0,25L

 • Oljčno olje

  9.0016.00
  0 Reviews
  9.0016.00

  Ekstra deviško oljčno olje Kazanova je nepogrešljiv pripomoček v kulinariki. Priporočamo ga za solate, za obogatitev enolončnic, rižot, testenin, raznih prilog, omak in dodatek vsem mesnim jedem ter ribam.