Ekološka kmetija Paldauf – kjer se lepota narave sreča s strastjo do pridelave kakovostne hrane

Naša ekološka kmetija Paldauf in naša blagovna znamka BeEko nista znani le po tem, da sta vrhunske kakovosti in čiste ekološke pridelave, ampak, da se vedno trudimo nad ekološkim kmetovanjem navdušiti tudi mlade in manj mlade kmete ter tiste, ki o ekološkem kmetovanju šele razmišljajo.
Tako so nas pred kratkim v organizaciji Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota in v okviru njihovih aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023 obiskali mladi in si našo kmetijo ter trgovino ogledali kot primer dobre prakse ekološkega poljedelstva, perutninarstva, dopolnilne dejavnosti na kmetiji in trženja.

Dejstvo namreč je, da je naša kmetija Paldauf prava zelena zakladnica, kjer se lepota narave sreča s strastjo do pridelave kakovostne hrane.
Mladim smo tako predstavili naše živali, ki uživajo v svobodi, kar pripomore k visoki kakovosti živalskih izdelkov in jajc. Pokazali smo jim naš mlin na kamen, s katerim ohranjamo svežino žitnih izdelkov, medtem ko v domači oljarni ustvarjamo hladno stiskana olja, polna okusa in hranil. Seveda nismo pozabili na našo BeEko trgovino, kjer lahko naše stranke najdejo raznovrstno ponudbo ne le naših ekoloških izdelkov, ampak tudi ostale dobrote lokalnih kmetij.
Tako smo si z našimi mladimi gosti ogledali prostoživeče kokoši in spoznali njihov način življenja, pokazali smo jim stroje za obdelavo tal in čiščenje semena, jim odkrili skrivnosti luščenja pire, prosa, ječmena, konoplje in sončnic, videli pa so tudi proizvodne in skladiščne prostore za dopolnilno dejavnost.
In? Gotovo bo kakšno od semen, ki smo jih posejali v mlade glave, vzklilo in zraslo! Verjamemo v to!