Ste vedeli, da v srcu Prlekije leži kraj, kjer se tradicija in sodobni pristopi k ekološkemu kmetovanju srečujejo v popolni harmoniji? Da, to je Vučja vas, kjer stoji Ekološka kmetija Paldauf, ki se pojavlja pod svojo blagovno znamko BeEko.
A mi nismo samo kmetija. Smo destinacija za vse, ki cenijo kakovostno, ekološko hrano in pristno podeželsko izkušnjo. Ob praznovanju 150-letnice delovanja pa smo pripravili prireditev, ki je zlahka ne bomo pozabili.
Bil je pravi praznik ekološke hrane in dobre volje.
Najprej smo predstavili bio mešanico za kruh z drožmi. Lastnik kmetije Igor Paldauf in Marjetka Škafar, strokovnjakinja za tehnologijo hrane, sta predstavila novi izdelek – bio mešanico za kruh z drožmi, ki je že navdušila mnoge. Sestavljena iz popolnoma naravnih sestavin, kot so bio pšenična, pirina in ržena moka, sončnična in lanena semena ter suhe droži, je ta mešanica popolna izbira za vse, ki želite doma pripraviti hranilen in okusen kruh. Obiskovalci so lahko uživali v degustaciji sveže pečenega kruha in spoznali prednosti naravno fermentiranih sestavin.
Nato je bil čas za kulinarična doživetja z MasterChefom Darkom Klemnom. Kmetija Paldauf je poskrbela tudi za prave gurmanske užitke. MasterChef Darko Klemen je pripravil dva ekološka menija, polna lokalnih dobrot, ki so slavile naravno in zdravo hrano. Njegovi krožniki so bili ne le okusni, ampak tudi prava paša za oči. Obiskovalci so imeli priložnost poklepetati z Darkom in izvedeti več o njegovem navdušenju nad ekološko kuhinjo.
Nismo pa pozabili niti na umetnost, glasbo in zabavo. Zabava je potekala ob ritmih priljubljenega pevca Vilija Resnika, za estetsko doživetje pa je poskrbel Robert Jurak s svojimi skulpturami. Njegove umetnine so dodale ambientu prav posebno noto, obiskovalci pa so uživali v sproščenem vzdušju, ki je združevalo umetnost, glasbo in okusno hrano.
Vodeni ogledi in okrogla miza – izobraževanje in poglobljene razprave o ekološkem kmetijstvu
Dogodek je bil priložnost tudi za tiste, ki jih zanima ozadje ekološkega kmetovanja. Vodeni ogledi kmetije so obiskovalcem omogočili vpogled v življenje na ekološki kmetiji, kjer spoštovanje narave in trajnostna pridelava hrane hodita z roko v roki. Poleg tega smo organizirali okroglo mizo na temo izzivov in priložnosti ekološkega kmetijstva, kjer so sodelovali priznani strokovnjaki, vključno z Igorjem Paldaufom, Tatjano Buzeti z ekološke zeliščne kmetije Vidov Brejg, Petro Strgar Rižnar z ekološke trgovine Bajka, Robertom Rojkom, direktorjem kontrolne organizacije Kon-cert in Urošem Rozmaričem, mladim ekološkim kmetom iz Veržeja.
Pogovori so se dotikali prihodnosti ekološkega kmetijstva in možnosti za izboljšanje stanja v Sloveniji. Vse skupaj je vodila Nataša Hartman Adjei.
Lokalni ponudniki in skupnostna izkušnja
Na dogodku so sodelovali tudi lokalni ponudniki, ki so predstavili svoje izdelke. Obiskovalci so se lahko sprehodili med stojnicami, poklepetali z ustvarjalci in okusili najboljše, kar Prlekija ponuja. To je bil pravi praznik povezovanja in skupnostne izkušnje, kjer so se srečali ljubitelji ekološke hrane, lokalni proizvajalci in tisti, ki iščejo kakovostne, domače izdelke.
Ste zamudili ta nepozaben dogodek? Ne skrbite!
Ekološka kmetija Paldauf vas vabi, da obiščete njihovo trgovinico v Vučji vasi, kjer lahko kupite ekološke izdelke in se osebno prepričate o kakovosti, ki jo prinaša znamka BeEko. Pridružite se nam v Prlekiji, uživajte v naravi in okusite najboljše, kar ponuja naša ekološka kmetija.
Obiščite nas še danes – vaša pot do bolj zdravega življenja se začne pri nas!