Vsi izdelki

Eko laneno seme
Lanena semena so rjave barve in po okusu spominjajo na oreščke. BIO laneno seme pripomore k zmanjšanju tveganja za srčne bolezni in preprečuje celo srčno kap.
Količina: 250g
Eko ržena polnozrnata moka
Iz BIO rži, ki jo meljemo v našem mlinu na kamen, dobimo odlično BIO polnozrnato moko, ki se uporablja za pripravo odličnega črnega kruha.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pšenični zdrob
BIO pšenični zdrob dobimo pri mletju BIO pšenice v našem mlinu na kamen. Uporabljamo ga za pripravo žličnikov, prilog, narastkov ali mlečnega zdroba.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pšenična ostra moka
Moko iz BIO pšenice meljemo sproti v našem mlinu na kamen s čimer zagotavljamo svežino. Če uporabljate pri peki ostro moko, boste v primerjavi z mehko dobili več testa, to pa bo počasneje vzhajalo. Prav tako je treba pri pripravi testa dodati več vode kot bi jo pri mehki moki. Uporabimo jo za pripravo finega peciva, palačink, piškotov, testenin in kruha.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pirina polnozrnata moka
Vedno sveže mleta na našem mlinu na kamen BIO pirina polnozrnata moka slovi po svoji odličnosti, dobimo jo z mletjem celotnega zrna. Gre za prastaro vrsto žita, ki ga lahko uživajo tudi nekateri, ki so alergični na pšenico.
Uporabimo jo lahko za pripravo domačega kruha, testenin, palačink, piškotov ali finega peciva.
Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh, vsebuje gluten.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko sončnično olje – hladno stiskano
Je zelo bogato z vitamini E, B, B1, B2 in D ter minerali: fosfor, lecitin in magnezij.
Priporoča se pri težavah z glavoboli, pri vrtoglavici, bolečinah v trebuhu in astmi, posebne zdravilne učinke pa dosežemo z oljno terapijo, pri kateri gre za ustno prebavo – v ustih 20 minut žvrkljamo BIO olje, po dvajsetih minutah pa to olje izpljunemo (olja NE smemo pogoltniti).
Uporablja se lahko pri pripravi vseh vrst solat, marinad in ostalih hladnih jedeh, pri postopkih temperaturne priprave hrane (dušenje, pečenje) pa se BIO olje doda v zadnji fazi kot začimba.BIO olje stiskamo sproti doma na svoji stiskalnici.
Eko sončnično olje (nerafinirano)
Nerafinirano olje pomeni, da gre za domače, neprečiščeno olje, kjer ni odvzeta barva, vonj in okus. BIO olje je lepe rumene barve, prijetnega vonja in dobrega okusa.
Uporablja se za pečenje in za solatne prelive.
BIO olje stiskamo sproti doma na svoji stiskalnici.
Eko pšenična mehka moka
Moko iz BIO pšenice meljemo sproti v našem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino. Fina BIO moka je vsestransko uporabna za peko keksov, kolačev, raznega peciva ter za kvašeno testo. Dodajamo jo tudi drugim mokam za rahljanje.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pšenična polnozrnata moka
Moko iz celotnega zrna BIO pšenice meljemo sproti v našem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino. Uporablja se za peko kruha, keksev in drugega peciva.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko sirkova moka
BIO sirek je bogat z železom, kalijem in fosforjem. Vsebuje tiamin ali vitamin B1 ter niacin ali vitamin B3.
Eko koruzna polenta (trdinka)
Polento zmeljemo iz domače sorte BIO koruze, iz trdinke. Gre za tradicionalno staro sorto koruze, ki seveda gensko ni spremenjena. Polenta je doma na Primorskem in je zelo stara jed. Polenta je namreč včasih nadomeščala kruh. Lahko jo pripraviš na vodi ali mleku, dodaš slanino, ocvirke ali pa marmelado, zapečeš v pečici ali pa uporabiš kot osnovo za pico.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko koruzni zdrob (trdinka)
Koruzni zdrob je doma na Primorskem in je zelo stara jed. Razlika med zdrobom in polento je, da je zdrob bolj grobo mlet, polenta pa fino mleta. Lahko ga pripraviš na vodi ali mleku, dodaš slanino, ocvirke ali pa marmelado, zapečeš v pečici ali pa uporabiš kot osnovo za pico.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko koruzna moka (trdinka)
Koruzno moko dobimo z mletjem BIO koruze v našem mlinu na kamen. V kombinaciji s kako fino moko (pšenična, pirina ipd.) jo uporabljamo za pripravo odličnega kruha, lahko pa jo dodajamo drugim mokam za pripravo raznega peciva.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko prosena moka
Prosena moka je pripravljena iz semen prosa, je ena prvih rastlin, ki so jo v evropskem prostoru pričeli gojiti za prehrano ljudi. Proso vsebuje veliko fosforja, magnezija, kalija, železa, kalcija, vitamine iz skupine B in druge za zdravje koristne snovi. Proso ne vsebuje glutena in je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko prosena kaša
Prosena kaša nastane z luščenjem prosenega zrnja, spada med najstarejša žita. Je lahko prebavljiva in okusna jed. Vsebuje veliko fosforja, magnezija, kalija, železa, kalcija, vitamine iz skupine B in druge za zdravje koristne snovi. Proso ne vsebuje glutena in je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko ajdova kaša
Eko ajdovo kašo uporabljamo za pripravo prilog in hladnih solat ter jo dodajamo kot zakuho juhi. Uporabimo jo lahko kot glavno jed z različnimi dodatki kot je zelenjava ali gobice. Do kaše pridemo s topoltno obdelavo bio ajde.
Eko ajdov zdrob
Uporabljamo za pripravo žličnikov, žgancev ali za zgoščevanje juh.
Kuhamo ga v vreli vodi 20 minut.Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko ajdova moka
Ajda je hranilno zelo bogato žito, saj vsebuje veliko flavonoidov, ki delujejo protivnetno in probiotično. Ajda pozitivno vpliva na imunski sistem, je antioksidant, bogat z tiaminom, riboflavinom ter drugimi vitamini skupine B. Poleg tega vsebuje železo, cink, magnezij, fosfor in selen. Uporabno živilo za vse, ki so preobčutljivi na gluten, vegetarijance in vegane.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pirin zdrob
Meljemo ga sproti doma z mlinom na kamen, s čimer zagotavljamo svežino. BIO pirin zdrob uporabljamo za pripravo prilog, žličnikov, mlečnega zdroba, narastkov in drugih sladic. V primerjavi s pirino moko je zdrob posebej bogat z beljakovinami, v primerjavi z navadno pšenico pa vsebuje več karotinoidov, ki so pomembni za nastanek vitamina A.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko pirina mehka moka
Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh. Te se po zgradbi razlikujejo od pšeničnih beljakovin, zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje, ki so alergični na beljakovine drugih žit.
Meljemo sproti v domačem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino.
Eko laneno olje (hladno stiskano)
BIO olje iz lanenih semen vsebuje nenasičene maščobne kisline omega-3 in omega-6 ter večjo količino vitamina E. BIO laneno olje je močno rumene barve, prijetnega vonja, ki spominja na arašide, orehe, lešnike ali čokolado. Laneno olje na koncu pusti komaj zaznaven pikantno grenak okus, a je prijetnega, mehko zaokroženega okusa. Bolj je grenko, večji so znaki oksidacije. Ob redni uporabi deluje kot zaščitni film v želodcu in črevesju.
BIO olje stiskamo sproti doma na svoji stiskalnici.
Eko bučno olje (hladno stiskano)
Pridobivamo ga s stiskanjem na stiskalnico, ki jo imamo doma, olje se segreje do največ 45 stopinj. Primerno je za pripravo hladnih jedi, solat in namazov.
Bio bučno olje stiskamo sproti doma na svoji stiskalnici.
Eko fižol češnjevec
Fižol je eden najpomembnejših virov rastlinskih beljakovin, v njem so tudi vitamini skupine B, številni minerali, pektini, polifenoli, lignini, fitinska kislina, nukleinske kisline in vlaknine.
Količina: 1kg
- Ni na zalogi
Jabolčni krhlji
So bogat vir beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov, torej vsebujejo vse potrebno, da telo napolnijo z energijo.
Količina: 120g